sciencetech

Science and technology studies

sciencetech

Science and technology studies

نارضایتی‌ از شرط سنی‌ در جشنواره البرز




دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، حضرت آیت ا.. عاملی
مدیران محترم جشنواره وزین البرز


با سلام و آرزوی توفیق

جشنواره البرز سالهاست که جشنواره ای علمی و فرهنگی در سطح ملی محسوب میشود و مدیران آن تلاش مینمایند تا یک نوبل ملی برگزار کنند که موفق هم بوده اند و باید به آنها تبریک گفت

اما قرار دادن شرط سنی‌ در آئین نامه جشنواره البرز بر اساس موارد ذیل خلاف قانون اساسی‌ و توصیه‌های دینی و همچنین در تعارض با اصول اولیه عدالت اجتماعی است. ضمن آنکه از دیدگاه بین المللی قرار دادن این شرایط خلاف قوانین حقوق بشری است و قطعا مخالف نظر واقف محترم است. در صورت نیاز استفتا از مراجع محترم تقلید انجام خواهد شد و در رسانه های داخلی و خارجی منتشر میشود. این جشنواره دیگر یک اتفاق ساده نیست بلکه تبدیل به جشنواره ای ملی شده و لازم است تا تصمیم گیریها هم در سطح ملی باشد.

قرار دادن شرط سنی‌ برای ورود به جشنواره:

  •  در تعارض است با بند  نهم اصل سوم قانون اساسی که به رفع تبعیضات ناروا ، در تمام زمینه های مادی و معنوی،  اشاره مینماید.
  •  در تعارض است با بند شش اصل سوم قانون اساسی که محو هرگونه انحصارطلبی است.
  • در تعارض است با اصل ۲۰ قانون اساسی که همه افراد ملت در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
  • در تعارض با اصل ۴ قانون اساسی که کلیه قوانین و مقررات باید بر اساس موازین اسلامی باشد. پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: «طَلَبُ العِلمِ فَرِیضَةٌ عَلَى کُلِّ مُسلِمٍ» در این حدیث علم بدون قید و شرط ذکر شده است.در حدیث دیگر فرموده: «أُطلُب العِلمَ مِنَ المَهدِ إِلَ اللَحدِ»؛ امام کاظم (علیه السلام) در روایتی از امام علی(علیه السلام) یکی از اوصاف مؤمنان را چنین بیان می‌فرماید:لَا یَشْبَعُ‏ مِنَ‏ الْعِلْمِ‏ دَهْرَه‏ در تمام زندگی خود از آموختن دانش سیر نمی‌شود.فلذا قرار دادن قید سنی‌ برای متقاضیان این جشنواره که خود در حال حاضر دانشجو هستند و سایر ویژگیهای علمی‌، فرهنگی‌ و اخلاقی‌ را دارند در تقابل با شرع مقدس است.

مسئلۀ عدالت همواره مورد تاکید و پیگیری مسئولان ارشد نظام بوده است. از جمله در یکی از آخرین نمونه‌ها مقام معظم رهبری در نخستین دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم یکی از محورهای اصلی توصیه‌ها را «عدالت‌ورزی» عنوان کردند. ایشان تاکید کردند: «به نظر من هر مصوّبه‌ای  یک پیوست عدالت باید داشته باشد؛ باید مراقب باشید این روش، این کار، این دستور، ضربه‌ای به عدالت نزند، طبقات مظلوم را پایمال نکند؛ این مراقبت باید همیشه باشد»

یکی‌ از مهمترین دغدغه های سازمان ملل متحد در سالهای اخیر، مسـئلة تبعیض سنی Age Discrepancy است.هرگاه صرفاً به دلیل سن و سال یک فرد، علیه او تبعیضی اعمال گـردد، در این زمان، تبعیض سنّی صورت پذیرفته است.

قرار دادن شرایط سنی‌ برای شرکت در "جشنواره" برای دانشجویانی که مشغول به تحصیل هستند و ویژگیهای علمی‌، اخلاقی و فرهنگی‌ ‌ را جهت معرفی‌ به عنوان دانشجوی شایسته کسب کرده ا‌ند، ناعادلانه است.

ایجاد محدودیت سنی در "جشنواره " باعث خواهد شد تا تعدادی از داوطلبان تحصیلات تکمیلی نتوانند در این رقابت سالم علمی شرکت کنند. تعیین محدودیت سنی برای شرکت در یک جشنواره دانشجویی باعث حذف نخبگان تحصیلات تکمیلی  خواهد شد، ضمن آنکه در این رقابت ملاک فعالیتهای فرد در همان مقطع تحصیلی است و داوطلبان هر مقطع با همان مقطع مقایسه میشوند.

در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی شرط سنی‌ ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی‌ وجود ندارد در حالی‌ که برای شرکت در این جشنواره علمی شرط سنی‌ قرار داده ا‌ند این در حالی‌ است که سوابق علمی‌ داوطلبان در همان دوران مقطع تحصیلی‌ با یکدیگر مقایسه میشود و سن عامل غیر تاثیر گذار است.

ایجاد محدودیت سنی برای داوطلبان "جشنواره" از شقوق سلب یا تحدید حقوق قانونی اشخاص استخصوصا در افرادی با تحصیلات قبلی، شروع یک دوره تحصیلی جدید منوط به اتمام تعهدات رایگان دوره قبلی است. این مساله در کنار بسیاری از عوامل دیگر باعث شده که تعدادی از نخبگان در تحصیلات تکمیلی در اوایل دهه ۴۰ زندگی باشند. برگزیده شدن در"جشنواره" در تعیین آینده حرفه‌ای، خانوادگی و اجتماعی دانشجو نقش بی بدیلی دارد.

از آنجایی که فرصت ناچیزی تا برگزاری "جشنواره" وجود دارد که با تحقق این امر، دادخواست حاضر سالبه به انتفاء موضوع خواهد شد و داوری پرونده‌های "جشنواره " با حذف متقاضیان بالای سن چهل سال (ولی‌ شایسته) انجام میشود و قرار است این جشنواره به زودی با این شرط سنی‌ ناعادلانه اجرا شود فلذا تغییر این بند مورد تقاضا می‌باشد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد